DiK WINDHOUWER FOTOGRAAF, BEELDBEWERKER

 

Na mijn opleiding fotografie in 2004 heb ik mij ontwikkeld tot een breed inzetbare fotograaf, beeldbewerker en DTP’er die de beeldtaal niet alleen inhoudelijk maar ook technisch volledig beheerst.

Na mijn eerste jaren als freelancer, ben ik in bij Studio Berkhout in Amsterdam aan de slag gegaan als digital workflow manager. In deze functie begeleidde ik op hoog niveau het gehele traject, dat digitaal beeld aflegt, van de fotografie zelf tot en met de publicatie. Dat vereist voortdurend schakelen en keuzes maken. 

Het werk in de studio varieerde van glossy fashion stills voor in de AvantGarde tot een 1600 stuks tellende collectie fotografie voor kleding merken als Tommy Hilfiger en Scotch & Soda. Heel verschillende producties met verschillende eisen. De kunst is op dat moment de juiste keuzes te maken voor de optimale prijs/ kwaliteitverhouding van het beeld. Ik geniet er dan ook van mijn ervaring adequaat toe te passen op de vraag van de klant. 

In 2014 ben ik als hoofd fotografie bij Falconcept het reclamebureau en de fotostudio van horeca groothandel HANOS gaan werken. Binnen Falconcept optimaliseerde ik de workflow van fotografie en nabewerking. In samenwerking met mij is er gekozen om van continu licht over te gaan op flitslicht. Voor deze overstap trainde ik de fotografen in de praktische toepassing van het nieuwe licht bij de fotografie van vers producten zoals vlees, vis en breed scala aan non-food artikelen.

Na deze succesvolle samenwerking kunnen de fotografen nu zelfstandig de overgedragen kennis en ervaring inzetten bij hun werk. De HANOS Courant, Gazet, AnyTyme signing en vele andere publicaties van het reclame bureau hebben een moderne en frisse look gekregen in de fotografie.